Nieuwpoort, historische stad aan de Belgische kust

Maison Albert ligt in het centrum van de levendige stad met z’n eeuwenoude geschiedenis. Slenter lekker door de straatjes; er zijn plenty leuke boetiekjes, koffietentjes en fijne restaurants die het hele jaar door open zijn.
Een autovrije promenade van 2 kilometer verbindt Nieuwpoort-stad met Nieuwpoort-bad. Binnen een half uurtje wandel je naar het strand. De jachthaven die je onderweg tegenkomt, geeft het ultieme vakantiegevoel. Liever lui dan moe? Pak dan het trammetje naar de kust.

Er is genoeg te doen in de omgeving. Huur fietsen en ga er lekker op uit in het rijke polderlandschap. Maak een wandeling door de duinen of doe je te goed aan het ruime aanbod watersport. Zeilen, surfen, kajakken, wave carten, sportvissen, het kan allemaal. Kijk niet raar op als je tijdens je uitstapje een zeehondje spot. Het zijn vaak en graag geziene gasten in de omgeving. Voor de kleintjes is er een leuke kinderboerderij en een subtropisch zwembad in de buurt.


Je eigen strandhuisje*

Van half april tot half september kan er gebruik worden gemaakt van onze privé *strandcabine .

* Onder voorbehoud van toekenning van een concessie door de stad Nieuwpoort.


Wandelen

Voor natuurliefhebbers is er in Nieuwpoort en omstreken  veel te ervaren. De Stormvloedkering, natuurgebied de koolhofput , natuurreservaat ‘IJzermonding’.Dit reservaat is uniek voor de Belgische kust, nergens anders is er een riviermonding waarbij een gebied aansluit met strand, duingraslanden en polder.

Krijgt u niet genoeg van de geur van de Noordzee? Neem dan absoluut eens een wandeling op één van de twee pieren van Nieuwpoort. Met geweldig uitzicht op zee, zijn de staketsels van Nieuwpoort  en het strandreservaat een must-see!


Fietsen

Fietsen langs knooppunten

Fiets langs de zeedijk, tuur langs duizenden masten in de grootste jachthaven van Europa, stap even af om de indrukwekkende monding van de IJzer te overschouwen, breng een bezoekje aan de visveiling, fiets langs de kanalen naar Veurne of Diksmuide… Genoeg te zien en te ontdekken rond Nieuwpoort!

Mountainbike

Maison Albert ligt langs verschillende mountainbike routes. Routes met diverse ondergronden en moeilijkheidsgraad. Tijdens je tocht geniet je van een uitgestrekt mooi landschap, de zee, frisse lucht en een omgeving die tot de verbeelding spreekt.

fietsen Nieuwpoort

Neem een duik in de geschiedenis

Maison Albert is de ideale uitvalsbasis om in elk seizoen van het jaar de toeristische bezienswaardigheden en het erfgoed van Nieuwpoort en omgeving te bezoeken.
Museum Westfront te Nieuwpoort. Bezoek de vele herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog.

Het Museum Aan de IJzer te Diksmuide, bevindt zich op de Europese Vredessite ‘Aan de IJzer’,  Een echte must see! Vanop het dakterras, 84 meter hoog,  heb je een uniek uitzicht over de hele frontstreek.


Vismijn

Hier kan je nu eens letterlijk en figuurlijk de sfeer opsnuiven. Het veilen van vis is een schouwspel dat alle zintuigen aanspreekt. Wie wil meegenieten van een rondleiding in en rond de vismijn en het visveilingsysteem van dichtbij wil meemaken kan dat. Bezoek de vismijn van Nieuwpoort.


Voor de kleinste onder ons

Een ritje met de go-kart is een absolute must tijdens uw verblijf aan de kust. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en wanen zich even politieman, ijsjesverkoper. Of ga gezellig met het hele gezin sightseeing van bad tot stad op een grote go-kart.


Watersporten

Het vakantiehuis ligt vlakbij de grootste Noord-Europese jachthaven met meer dan 2000 ligplaatsen, ideaal om te profiteren van watersportrecreatie. Dit kan uiteraard ook op het nabijgelegen spaarbekken en op de vele kanalen die Nieuwpoort rijk is.


Golf

Nog geen golfervaring? Boek alvast je golfinitiatie! Een toffe activiteit met de familie, vrienden, collega’s, …
Neem de fiets en fiets langs de vaart van Nieuwpoort naar Golf Ter Hille te Oostduinkerke


Paardrijden

Een koetstocht op het strand, een deluxe tocht met champagne? Een tocht op maat met de paardenkoets? Het kan!